Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،زعفران گران ترین افزودنی غذایی در جهان است که از تیره گلهای زنبقیان بدست می آید و قیمت یک کیلو زعفران اصل 6 هزار دلار است، البته زعفران نادری نیز وجود دارد که از گل جعفری حاصل می شود. سختی کاشت، برداشت و تهیه محصول نهایی زعفران از علت اصلی قیمت گران این محصول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای یک کیلو زعفران حدود 2000 گل لازم است و از زمینی به وسعت یک هکتار در سال تنها 6 کیلوگرم محصول جمع آوری شده و گاهی در سالهای بعدی ممکن است تا 20 کیلو هم برسد.

خاویار

اگر فکر می کنید که گران ترین خاویار جهان خاویار سیاه است سخت در اشتباه هستید، خاویاری ایرانی به نام «الماس» وجود دارد که گران قیمت ترین خاوریار جهان بحساب می آید. این خاویار از کمیاب ترین گونه های ماهی ایرانی به نام «بلوگا» از ماهیان خاویاری نژاد آلبینو که در آبهای غیر آلوده و بکر دریای خزر زیست می کند، گرفته می شود. 100 گرم از این خاویار حدود 2000 دلار قیمت دارد و باید بلافاصله مصرف گردد تا فاسد نشود. مصرف کنندگان این خاویار می گویند علاوه بر عطر و طعم دیوانه کننده آن، رنگ طلایی و شفاف نیز از جذابیت این محصول است.

سیب زمینی La Bonnotte

سیب زمینی برای بسیاری از مردم دنیا غذای ساده و ارزانی است که جایگزینی برای نان به حساب می آید، اما نوعی سیب زمینی به نام لابونته (La Bonnotte) به قیمت کیلویی 500 یورو خریداری می گردد. سیب زمینی لابونوته در جزیره نورموث واقع در کشور فرانسه رشد می کند. سیب زمینی تنها با جلبک دریایی و با تکنولوژی که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود، بارور می گردد و تنها با دست کاشته و برداشت می شود و هر سال نیز فقط 100 کیلو سیب زمینی لابونته برداشت می شود.

قهوه Kopi Luwak

گران ترین قهوه جهان از دانه هایی بدست می آید که در روده جانوری به نام «سووتا یا گربه سیاه آنگولایی» وجود دارد. نوع این قهوه "Kopi Luwak" نام دارد، Kopi در زبان اندونزیایی یعنی قهوه و Luwak نام همان حیوان است. دانه های این قهوه در جاوا، سوماترا و سولاوسی رشد می کند و این گربه سیاه تنها شکارچی بی نظیری برای این دانه ها است، اما قضیه به همینجا ختم نمی شود. این دانه ها که ظاهرا بسیار دیر هضم هستند در روده این جانور تحت تاثیر آنزیم ها قرار گرفته که عطر و رایحه قهوه را بسیار معطر می کند، هر کیلو قهوه به قیمت 4000 هزار یورو بفروش می رسد.

گوشت Wagyu

گرانترین گوشت در جهان، گوشت گاو مرمر است، این گاو ژاپنی از نژاد Wagyu است و هزینه یک کیلو گوشت به 1000 دلار می رسد. برای قرن ها، گاوهای Wagyu فقط در ژاپن تولید پرورش می یافتند، اما در حال حاضر استرالیا نیز از این نژاد گاو پرورش می دهد. این گاو از بهترین چمن تغذیه می کند، آب جو می نوشد و بعد از چریدن ماساژ شکم داده می شود. گوشت این گاو در بطری شراب قرمز نگهداری می شود و قیمت هر بطری 16 هزار دلار است.

چای Da Hong Pao

گرانترین چای در جهان Da Hong Pao یا "مروارید نقره ای" نام دارد و در چین کشت می شود. این چای مانند نام خود به رنگ نقره ای و بوته آن سرخ است، چای Da Hong Pao از خانواده چای اولانگ با طعم و عطری شدید است. هر بوته دارای شش برگ است که در صومعه ای به نام Tianxin رشد می کند و قدمت این گیاه 350 سال است. هر سال بیش از نیم کیلو کشت نمی شود و بصورت بسته های 20 گرمی بفروش می رسد، جالب است بدانیم که سال 2006 تمام محصول آن سال به موزه ملی چین برای نمایش اهدا شد و از آن سال به بعد دستور ممنوعیت فروش آن توسط دولت چین صادر شد. سال 2005 پیش از اینکه فروش این چای ممنوع گردد، قیمت 20 گرم از این چای حدود 25 هزار دلار بود.

بیشتر بخوانید:گرانترین غذای جهان +تصویر

شکلات Patchi

 

گرانترین شکلات جهان متعلق به یک کارخانه لبنانی به نام Patchi است که برای شبکه فروشگاه انگلیسی Harrods شکلات تهیه می کند و قیمت هر بسته آن 5000 پوند است. هر بسته شامل 49 تکه شکلات پیچیده در ابریشم دست ساز هندی است که با گل سرخ مخلی و کریستال معروف اسواروفسکی تزئین شده، همچنین جعبه این شکلات با چرم اصل و ابریشم و پارتیشن آن از طلا و پلاتین است.

پنیر از منطقه خودمختار باسک

گران ترین پنیر جهان با قیمت شش هزار و چهارصد یورو در جشنواره سالانه پنیر با حضور 107 تولیدکننده برتر پنیر در منطقه خودمختار باسک در اسپانیا بفروش رسیده و البته خریدار پنیر صاحب یک رستوران در باسک است.

پیتزا

گرانترین پیتزا در جهان با قیمت 8300 یورو در شهر آگروپالی در جنوب ایتالیا فروخته شده است. دو سرآشپز به همراه مواد غذایی و تجهیزات طبخ به منزل مشتری می آیند و در برابر چشمان مشتری طبخ انجام می شود. محتویات روی پیتزا شامل خاویار، خرچنگ، پنیر موزارلای بوفالو، خرچنگ قرمز، میگو و در نهایت نیز روی خمیر با کنیاک Louis XIII Remy Martin آغشته می گردد و نمک غذای صورتی استرالیایی "Murray River" طعم دهنده ان خواهد بود.

منبع:اسپوتنیک

انتهای پیام/

آشنایی با گرانترین غذاهای جهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۷۱۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از اکوایران، در فروردین ۱۴۰۳، کالا‌های غیرخوراکی در کل کشور تاثیر بیش‌تری بر افزایش تورم ماهانه نسبت به کالا‌های خوراکی گذاشته‌اند. این در حالی است که اگر به بررسی دهک‌های هزینه‌ای به صورت مجزا بپردازیم نتایج متفاوتی حاصل می‌شود و در برخی دهک‌ها کالا‌های خوراکی نقش جدی‌تری در افزایش تورم ماهانه آن دهک ایفا کرده‌اند.

به بیان دیگر، هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های غنی حرکت کنیم، سهم کالا‌های خوراکی در تورم ماهانه آن دهک کاهش می‌یابد و در مقابل سهم کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بیش‌تر می‌شود. بر این اساس، کالا‌های خوراکی بیشترین سهم از تورم ماهانه را در دهک اول داشته‌اند. در مقابل، بیشترین اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در تورم ماهانه در دهک دهم دیده شده است.

سهم ۵۰ درصدی خوراکی‌ها در تورم فقرا

داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در فروردین ۱۴۰۳، خوراکی‌ها ۳۶ درصد از تورم ماهانه کل کشور را ایجاد کرده‌اند. به بیان دیگر، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در فروردین افزایش نمی‌یافت، تورم ماهانه کل کشور به جای ۲.۶۳ درصد، ۱.۶۷ درصد برآورد می‌شد.

از میان هر ۱۰ دهک هزینه‌ای، خوراکی‌ها بیش‌ترین اثرگذاری را در تورم دهک اول داشته‌اند. به عبارت دیگر، تورم ماهانه این دهک در فروردین امسال ۲.۴۴ درصد بوده و ۵۰ درصد آن ناشی از افزایش قیمت مواد خوراکی بوده است. یعنی اگر خوراکی‌ها افزایش قیمت را تجربه نمی‌کرد، تورم ماهانه دهک اول تقریبا ۱.۲۲ واحد درصد کمتر از رقم فعلی می‌شد.

هر چه به سمت دهک‌های ثروتمند نزدیک‌تر شویم، سهم کالا‌های خوراکی از تورم ماهانه کم می‌شود. برای مثال، این کالا‌ها در دهک هفتم ۴۲.۵ درصد از تورم ماهانه را ایجاد کرده‌اند. این کاهش تا جایی ادامه می‌یابد که در دهک دهم، اثرگذاری کالا‌های خوراکی روی تورم ماهانه تنها ۲۷ درصد بود. یعنی اگر در صورت چشم‌پوشی از افزایش قیمت خوراکی‌ها، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷ درصد، ۲.۰۲ درصد برآورد می‌شد.

سهم ۷۵ درصدی غیرخوراکی‌ها در تورم سبد ثروتمندان

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که ۶۳ درصد از تورم ماهانه کل کشور در فروردین سال جاری ناشی از افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بود. هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های ثروتمند حرکت کنیم، سهم کالا‌های غیرخوراکی از تورم بالاتر می‌رود. برای مثال، در دهک اول تنها ۴۹.۶ درصد از تورم ماهانه دهک مربوط به افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات است.

این در حالی است که با نزدیک‌شدن به دهک دهم و افزایش سطح درآمد خانوارها، اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی روی تورم افزایش یافته به طوری که ۷۳.۳ درصد از تورم ماهانه دهک سوم متاثر از این دسته کالا‌ها ایجاد شده است. برای مثال، اگر قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در فروردین تغییری نمی‌کرد، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷  درصد، تنها ۰.۷۴ درصد برآورد می‌شد.

به نظر می‌رسد علت این رفتار متفاوت کالا‌های خوراکی و غیرخوراکی در دهک‌ها به ترکیب سبد مصرف خانوار‌های فقیر و ثروتمند مربوط باشد. خانوار‌های فقیر به دلیل درآمد محدود بیش‌تر در پی تامین نیاز‌های خوراکی هستند و بخش کمی از درآمد آن‌ها برای خرید کالا‌های غیرخوراکی باقی می‌ماند به همین علت تغییر قیمت این کالا‌ها تاثیر چندانی بر تورم ماهانه آن‌ها نمی‌گذارد.

 

دیگر خبرها

  • غذا‌های ورزشکاران در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس؛ ۶۰ درصد خوراکی‌ها بدون گوشت خواهد بود
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت سکه امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت طلا امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • يزدانى - اسنايدر، كشتى جهان چشم انتظار شماست!
  • مصیبت جدید مستاجران؛ قیمت نجومی کارتن موز!
  • المپیک با طعم سبزیجات
  • قیمت سکه امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت طلا امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳