Web Analytics Made Easy - Statcounter

 این میوه کوچک Citrus australasica نام دارد. به آن خاویار انگشت استرالیایی (لیمو انگشتی یا لیمو خاویاری) هم گفته می‌شود. اصل این گیاه به جنگل‌های بارانی شبه استوایی پست در سواحل استرالیا باز می‌گردد. البته بیشتر شبیه فلفل هالوپینو است تا مرکبات.

شهرتش به دلیل شباهت آن به دانه‌های خاویار است و از نظر خواص چیزی از آن خاویار کم ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه منحصر به فرد در رستوران‌های فاخر جهان به جایگاه قابل توجهی رسیده است.

طعم لیمو خاویاری تفاوت چندانی با طعم لیمو‌های عادی یا ترش ندارد، بلکه مزه‌ی آن مخلوطی از انواع لیمو است، اما مواد تشکیل دهنده‌ی آن تفاوت اصلی را ایجاد می‌کنند.

این میوه‌های کوچک تا حدودی شبیه پوملو، پرتقال یا گریپ فروت هستند و حاوی مروارید‌هایی مانند خاویار هستند که می‌توانند برای تزئین ظروف ریز از آن استفاده کنند و انفجار طعم اسیدی در هنگام خوردن غذا را در فرد تضمین می‌کنند. از این رو نام خاویار مرکبات را روی آن گذاشته‌اند و قیمت آن نیز بسیار بالا و غافلگیر کننده است.

 

لیمو انگشتی. عکس Zaareo/Wikimedia Commons

طی یک دهه گذشته، تقاضا برای خاویار انگشت لیمو به حدی رسیده که مزارع به طور ویژه در جا‌های مختلفی مانند فرانسه یا کالیفرنیا برای کاشت آن ایجاد شده اند. با این حال این میوه‌ها نادر هستند و در حال حاضر با قیمتی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار در هر کیلوگرم در بازار آزاد به فروش می‌رسند.

قیمت بالا با عملکرد پایین کشاورز ارتباط زیادی دارد، زیرا درختان توجه زیادی را می‌طلبند و بسیاری از میوه‌هایی که آن‌ها تولید می‌کنند قابل فروش نیستند.


عکس: Amada۴۴/Wikimedia Common

کشاورزان فرانسوی (پرین) و (اتین چلار) اولین کسانی بودند که این نوع لیمو را در کشور خود به صورت تجاری کشت کردند و آن‌ها اخیراً به Great Big Story گفتند که انواع زیادی از این میوه وجود دارد که هر نوع از آن‌ها رنگ و طعم خاص خود را دارد که از بسیار ترش گرفته تا بسیار معطر وجود دارد.

به دلیل نادر بودن و قیمت بالای آن، بعید است که در رستوران‌های محلی خاویار لیمو پیدا کنید. خانواده چالار با ۲۵ رستوران ستاره میشلن در فرانسه کار می‌کنند و با کشاورزان زیادی سر و کار دارند.


غذایی که روی آن خاویار لیمو گذاشته شده. عکس:T.Tseng/Flick

سؤال این است که چرا وقتی این میوه طعم و مزه‌اش شبیه لیمو است، اما با این وجود ثروتمندان پول هنگفتی برای خرید آن از رستوران‌ها پرداخت می‌کنند؟ پاسخ این است که فضای داخلی خاویار و بافت آن ارزشش را بالا می‌برد، زیرا ترکیدن طعم هنگام گاز گرفتن میوه‌ها در بین افراد طبقه بالا بسیار محبوب است. سرآشپز فرانسوی دانیل لاوتراند می‌گوید: وقتی من ظرف را سرو می‌کنم، این یکی از عناصر اصلی است. زیرا این چیزی است که ظرف را احیا می‌کند، مهمترین چیزی است که مشتری را به وجد می‌آورد و او از طعم و مزه متحیر می‌شود!

گذشته از استفاده از خاویار مرکبات تازه در ظروف رستوران پوست آن نیز می‌تواند خشک شود و از آن به عنوان یک ادویه گران قیمت استفاده می‌شود.

منبع: تابناک

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۳۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پروژه غذایی و گردشگری در بام اصفهان پس از ۳ سال

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان گفت: پروژه تفریحی، گردشگری و غذایی رستوران در بام اصفهان با رویکرد احترام به طبیعت و بهره‌مندی از این فضای بکر به بهره‌برداری رسید.

سعید ساکت در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اقدامات ویژه شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان در راستای توسعه ظرفیت‌های ویژه غذایی و گردشگری در اصفهان اظهار کرد: مجموعه کافه و رستوران در بام اصفهان یکی از اقدامات ویژه برای توسعه ظرفیت‌های بکر گردشگری و غذایی در این مجموعه است که با مساحتی بالغ‌بر ۶۳۰ مترمربع در مدت زمان ۳ ماه اجرا و به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: در این مجموعه بیش از ۱۷ هزار نفر ساعت اقدام عمرانی، فنی و تخصصی انجام شده است که پس از ۳ سال تعطیلی به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان تصریح کرد: گردشگرپذیرکردن نقطه ایستگاه دوم تله‌کابین صفه همراه با توسعه خدمات غذایی از مهم‌ترین شاخصه‌های این پروژه است.

ساکت ادامه داد: ارتقای خدمات در بلندترین نقطه شهر، توجه به برند مقصد در نقطه خاص با خدمات متفاوت و استانداردسازی سطوح خدمت در مجموعه صفه حتی در ارتفاع از دیگر ویژگی‌های مهم این پروژه است.

وی با بیان اینکه این پروژه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فعالیت می‌کند، گفت: توجه به اصالت ایرانی در طراحی این مجموعه غذایی و گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.

ساکت اضافه کرد: گودبرداری و آواربرداری کف رستوران و کف محوطه بیرونی به متراژ ۴۰۰ مترمربع، تغییر کامل کف رستوران به سنگ فرش کوهستانی به مساحت ۴۰۰ متر مربع، تهیه ۱۵۰ متر کناف و اصلاح وضعیت سقف به مساحت ۲۴۰ متر مربع، خریداری کالای سفارشی لوستر مطابق با طراحی به تعداد ۱۲۰ عدد، کابل‌کشی و سیم‌کشی اتصالات برقی به طول ۲۰۰۰ متر، رنگ‌آمیزی کامل سقف محوطه داخلی از طریق ۴۵۰ کیلوگرم رنگ عایق، رنگ‌آمیزی محوطه‌های سقف، شیروانی، آشپزخانه، محوطه داخلی و خارج با ۱۰۰۰ کیلوگرم رنگ و رنگ‌آمیزی حدود ۲۰۰۰ متر سطوح مختلف از دیگر اقدامات شاخص عمرانی انجام شده در مجموعه غذایی آراکولانژ است.

کد خبر 748805

دیگر خبرها

  • چربی شکم با چه نوشیدنی آب می‌شود؟
  • مواد غذایی که آلرژی بهاری را کاهش می‌دهند
  • منوی عجیب رستوران وحید شمسایی؛ این غذا محبوب ممنوع است! + ویدئو
  • اجرای پروژه غذایی و گردشگری در بام اصفهان پس از ۳ سال
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • رستوران های هتل چمران شیراز
  • ببینید | منوی عجیب رستوران وحید شمسایی؛ چه غذایی در منو نیست؟
  • میوه های فرهنگ و موشک را در اقتصاد بچینید
  • کت چرم معروف آل پاچینو(عکس)
  • (ویدئو) پذیرایی عجیب از مشتریان مانند حیوانات در یک رستوران لاکچری!